Hírek

 • ASTHANGA jóga oktatás indul Tárnok Kitti vezetésével!

  02Október

  ASTHANGA jóga oktatás indul Tárnok Kitti vezetésével!

  Az Ashtanga vinyasa jóga egy olyan jógastílus, amelyet K. Pattabhi Jois népszerűsített a huszadik században. Gyakran említik a klasszikus indiai (hatha) jóga dinamikus formájaként.
  Első időpont 2023.10. 17.


  Az Ashtanga vinyasa jóga egy olyan jógastílus, amelyet K. Pattabhi Jois népszerűsített a huszadik században. Gyakran említik a klasszikus indiai (hatha) jóga dinamikus formájaként. Jois állítása szerint, a rendszert tanárától, Tirumalai Krishnamacharyától tanulta. A stílusa energikus, amelyben szinkronizálja a levegő vételt a dinamikus mozdulatokkal. Az egyes aszánák áramló mozdulatokkal (vinyasas)kapcsolódnak össze.  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt minden kedden és csütörtökön 11.00 és 18.00 tól.


  A foglalkozások időtartam 60 perc.

  Ár/ alkalom: 3500 Ft

  Ár/ 5 alkalmas bérlet: 15.000 Ft


  Helyszín:

  1137 Budapest, Szt. István krt. 20. 3. emelet 1. 28 - as kapucsengő.

  budapest@calendula.hu

   + 36 (1) 274-7326

  Előzetes bejelentkezés szükséges a férőhelyek limitáltsága miatt!


  Olvassák szeretettel Kitti bemutatkozóját!


  15 évesen ismertem meg az Ashtanga jógát, amikor a sok tanulás és kevés testmozgás miatt szükségem volt egy olyan mozgásformára, ami komplexen és átfogóan hat a testre, valamint szellemileg is megnyugtat, feltölt.

  Az akkor Indiából frissen hazatért tanárom által viszont nem csak a jóga fizikai oldalát ismerhettem meg, hanem a szellemi, spirituális jelentőségét, hatásait is. Számomra a jóga nem csupán egy mozgásforma, hanem életszemlélet, egy olyan felbecsülhetetlen eszköz és ajándék, amely átsegített életem számtalan nehéz időszakán.

  Saját magamon tapasztaltam, mekkora erővel bír a rendszeres gyakorlás (mind fizikai, mind lelki szinten), és közel 10 év jógázás után úgy éreztem, szeretném ezt a csodát átadni másoknak is, így ebben az évben megszereztem hivatalos jóga oktatói képesítésemet, azóta oktatom az Ashtanga jógát, több nehézségi szinten, a tanítványok igényeitől függően.


  Az Ashtanga jóga szemléletmódja szerint mindenki képes arra, hogy önállóan jógázzon, a tanárra csak egy ideig van feltétlenül szükség, utána inkább kijavít, ösztönöz és utat mutat -  arra sarkallja a gyakorlót, hogy sajátítsa el nemcsak a gyakorlatsort, de a helyes jógalégzést, a mantrákat és a szellemi oldalát is a jógának, hogy önálló sikerélményekkel, a saját tempójában tudjon mindenki haladni.


  Hiszek abban, hogy kötelességem átadni a megszerzett tudásomat a hozzám érkezőknek, és minden órámon törekszem arra, hogy teljességében átadjam a jóga szellemét, és minden áldásos hatását a velem együtt gyakorlóknak.

  Óráimon tradicionálisabb szemléletmóddal találkozhatsz majd, ahol ötvözve az Ashtanga jóga ősi hagyományát a résztvevők személyre szabott igényeivel, egy komplex és teljes gyakorlatsorra számíthatsz.


  A jógaoktatás mellett ayurvédikus masszázzsal és terápiákkal, valamint talpreflexológiával foglalkozom a Calendula Egészségugyi Intézetben Budapesten, valamint jelenleg a Miskolci Egyetem Egészségügyi karán Indiai gyógyászat - Ayurvéda szakon végzem tanulmányaimat.


  Várlak szeretettel! :)

  Namaste!

Ugrás az oldal tetejére